Expedition Sverige - Kirgizistan 2:1 *** AVSLUTAD ***

En expeditionresa från Sverige till Kirgizistan, Centralasien - ett riktigt äventyr!

Afrikaresa
Etapp 2:1 Sverige - Kirgizistan, Centralasien. Obs! Rutten på kartan är ungefärlig

Frihetskänslan är påtaglig när vi startar expeditionen österut, genom det forna Sovjetunionen mot Moskva. Vi insuper vardagslivet med babushkor och pastelfärgade byggnader medan vi kör genom det ryska landskapet. Kanske en sväng till Stalins tilltänkta reservhuvudstad, Samara, för att kika på hans nyupptäckta bunker lockar?

Kazakstan... Borat, öken, lurviga kameler och gästvänliga människor? Det blir spännande att se helt enkelt!

Vi hoppas på många härliga bushcamps under stjärnklar himmel under äventyret. Genom öknen förbi Kaspiska havet in till Uzbekistan. Åker genom hela Uzbekistan längs sidenvägen mellan de mytomspunna platserna mot Samarkand medans landskapet förändras från öken till berg.

Genom ett fantastisk bergslandskap tar vi oss in i Kirgizistan - landet med de ridande nomadfolket som spelar get-polo! Vad sägs om att bada i bergssjöar och varma källor omringade av ett spektakulärt bergslandskap med snöklädda toppar? Dricka jäst hästmjölk kanske vore nåt?

Vi reser genom Kirgizistans otroligt vackra och orörda natur, ljusblåa bergssjöar omringade av mäktiga berg på vägen mot Bisjkek där denna etapp av expeditonen avslutas.

Denna expeditionsresa till Centralasien kommer tveklöst bjuda på mängder av oförutsedda händelser, spännande möten och minnen för livet! Detta väntas vara den etappen med de största natur- och kulturkontrasterna!

Expeditionsresan är avslutad - läs hur resan gick på bloggen!

Bergssjö

4x4 i berg

Bergssjö

Jurta

Kirgizbergen

Berg

Kryddor

Bushcamp

Ökenfrukost